Parteneriat inovativ pentru educație: Campusul Dual Politehnica București, un proiect de 29,3 milioane de euro pentru formarea profesională a tinerilor

mart. 6, 2024Uncategorized @ro

Am semnat astăzi, alături de doamna Ligia Deca, Ministrul Educației, contractul pentru proiectul „Campus Dual Politehnica București”. Este un proiect care va schimba peisajul educațional din regiunea București-Ilfov și care este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Campusul dual va reprezenta un campus profesional integrat, care va ajuta tinerii să aibă un parcurs educațional cât mai relevant pentru piața muncii, în strânsă legătură cu angajatori recunoscuți.

Proiectul este coordonat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, în parteneriat cu autoritățile locale, instituții de învățământ și companii din domeniu (un total de 14 parteneri) și valorează 29,3 de milioane de euro. Acest proiect va contribui la construirea unor spații de învățământ și cercetare, dar și cantină, cămin, hală multimodală pentru ateliere digitale și sport, dar și alte facilități dedicate tinerilor.

Mulțumesc doamnei ministru Ligia Deca, precum și echipei doamnei ministru, pentru sprijinul deosebit oferit în pregătirea tinerilor pentru provocările profesionale ale viitorului. Acesta este un proiect prin care le putem oferi acestora șanse reale de a se adapta la schimbările globale și de a performa în profesia aleasă.

De asemenea, mulțumiri echipei UPB, care a obținut pentru acest proiect cel mai mare punctaj la nivel național.

La fel de important, mulțumim partenerilor care se implică în asigurarea unei educații de calitate: Primăria Sectorului 6 București, Primăria Ciorogârla Ilfov, Consiliul Județean Ilfov, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” București, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” București, Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla, Ilfov, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A., Grup Feroviar Român S.A. , S.C. Alstom Transport S.A, S.C. Tema Energy S.A. , Crystal System S.R.L., CTE Trailers S.R.L.

Platforma „Joblandia” facilitează legătura între licee și companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și a joburilor existente și viitoare. Această inițiativă sprijină tinerii în procesul lor de luare a deciziilor legate de carieră, oferindu-le acces la informații relevante și experiențe practice în diverse domenii. Astfel, ei pot lua decizii mai informate cu privire la alegerile lor profesionale. Este o inițiativă benefică pentru a ghida și inspira viitorii profesioniști în etapa lor de formare.

https://www.joblandia.ro/

You may also like…