Școala Duală CTE Trailers: al II-lea an de învățământ dual, o mulțime de oportunități

dec. 22, 2022Școala Profesională în Sistem Dual

Recent, s-au încheiat cele două săptămâni de practică din cadrul CTE Trailers, pe care le-am petrecut alături de elevii de clasa a IX-a de la Liceul Pamfil Șeicaru din Ciorogârla. Pentru ei, acest proiect reprezintă primul contact cu Programul Școala Profesională Duală CTE Trailers, dar și primul contact cu o organizație ce le poate oferi un loc de munca în viitor. Pe parcursul celor două săptămâni de practică, tinerii elevi nu numai că au avut ocazia să practice alături de mentorii lor cunoștințele teoretice, dar au primit informații despre ceea ce înseamnă organizarea muncii, programul de lucru, reguli de sănătate și siguranță în muncă, respect și grijă față de colegi, clienți, echipamente, bunuri, resurse.

Programul Școala Profesională Duală CTE Trailers a fost creat pentru a ajuta elevii care doresc să învețe o meserie să își construiască o bază de cunoștințe specifice, experiențe și valori. Scopul programului nu este doar de a le oferi tinerilor un loc de muncă stabil după terminarea studiilor, dar și de a-i pregăti pentru viața lor de după școală. În acest sens, am discutat cu elevii despre cele două săptămâni de practică, despre ce le-a plăcut și despre planurile lor de viitor.

Despre motivația acestora de a alege acest program de practică, unul dintre elevi ne-a mărturisit că a făcut această alegere pentru: ”a-și îndeplini visul de a deveni un foarte bun mecanic și pentru a deschide propriul service.” În cadrul programului de practică, elevii au oportunitatea de a lucra alături de mecanici cu bogată experiență, de a învăța toate trucurile din breaslă și de a munci într-un spațiu unde egalitatea de șanse este promovată.

Întrebați despre prima zi alături de CTE Trailers, Adrian și colegii săi ne-au povestit că li s-a părut ”ușor ciudată” nefiind acomodați cu locul și oamenii, după o săptămână insa s-au  adaptat și au lucrat foarte ușor.

 ”Oamenii de la CTE m-au întâmpinat cu brațele deschise, m-au încurajat să învăț o meserie frumoasă și bănoasă!”

Din spusele lor elevii, s-au bucurat de oportunitatea acestor două săptămâni de practică, au profitat la maximum de cunoștințele mentorilor CTE Trailers care le-au fost alături la fiecare pas și îți doresc ca programul să se prelungească în viitor. Elevii si-ar dori ca acest program să se desfășoare pe o perioadă mai lungă, să le permită să se implice și mai mult în repararea efectivă a autovehiculelor.

Școala Profesională în Sistem Dual la CTE Trailers este un proiect aproape de sufletul nostru, care a început odată cu anul școlar 2021-2022. Obiectivul proiectului a fost mereu de a umple eventualele goluri, de a completa educația tinerilor români, pentru ca aceștia să aibă o șansă reală să se dezvolte frumos. Această discuție cu elevii din practică ne dovedește încă o dată că suntem pe drumul cel bun și ne motivează să perseverăm.

Descoperă în materialul video motivațiile și experiențele elevilor particpanti la programul de practică desfășurat în cadrul CTE Trailers:

You may also like…