Sfaturi practice despre siguranța adolescenților în mediul online

iun. 22, 2022Evenimente

Internetul a devenit o parte componentă a stilului nostru de viață. Indiferent dacă îl accesăm pentru știri, noutăți, socializare, divertisment sau recreere, suntem conectați. În 2021, Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (UIT) estima că 63% din populația globului folosea internetul.

Tinerii au nevoie de o îndrumare continuă. În calitate de adulți ce ocupă diverse roluri în viața unui adolescent, de la părinți la profesori, este de datoria noastră să îi ajutăm să înțeleagă și să învețe cum să folosească corect și responsabil internetul. Un studiu a Salvați Copiii din 2019 a demonstrat faptul că 96% dintre tinerii români între 12 și 17 ani accesează internetul folosind telefonul mobil și un procent de 27% petrec peste 6 ore online într-o zi obișnuită de școală.

Împreună cu Fondul pentru Securitate Internă, Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, dorim să informăm tinerii despre cum își pot continua activitatea în mediul online în siguranță. Studiul ”Riscuri și vulnerabilități ale elevilor în mediul online” derulat de Poliția Română a descoperit că 38% dintre copii au dat, din întâmplare, în timp ce navigau pe internet, de materiale pornografice. Dar ce ar trebui să facă elevii pentru a nu deveni o victimă?
• Să verifice fiecare grup online înainte de a accepta invitația;
• Să nu trimită imagini/filmulețe în ipostaze intime;
• Să limiteze accesul la profilele lor;
• Să raporteze imaginile inadecvate;
• Să ceară ajutorul dacă sunt amenințați

În cadrul cursului de dezvoltare personală ”Stil de viață”, speakerul nostru Cristina Gheorghe a discutat împreună cu specialiștii de la poliția locală despre cum tinerii își pot proteja stilul de viață și în online.

You may also like…