Igienă fizică. Importanța unor obiceiuri sănătoase pentru adolescenți

iun. 22, 2022Evenimente

Se spune încă de pe vremea Romei Antice: Minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Chiar despre asta le-am vorbit elevilor de clasa a IX-a Liceul Pamfil Șeicaru, în cadrul primului modul din seria de workshop-uri de dezvoltare personală organizat de CTE Trailers în parteneriat cu Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru. Acesta a fost susținut pe 30 mai împreună cu Cristina Gheorghe – promotor al proiectelor de invatamant dual inca din 2015 – astfel încât fiecare dintre adolescenții prezenți să poată să pășească încrezător pe calea dezvoltării personale.

O igienă generală adecvată – atât fizică, dar și mentală – are un impact puternic asupra sănătății noastre pe termen scurt și lung. Am discutat despre o gamă largă de componente ale igienei personale, de la obiceiuri pe care să le practicăm în viața privată până la modalități de a ne prezenta în mod curat, plăcut și profesional în societate.

Am trecut în revistă lucruri care par simple dar sunt într-adevăr surprinzătoare, cum ar fi – Ce este igiena generală? – precum si dificultăți foarte reale cu care adolescenții de pretutindeni se confruntă, incluzând: acneea, cauzele apariției și agravării acesteia, transpirația și combaterea acesteia, împreună cu multe altele.

Nu ne-am rezumat la definiții și teorie, am dat și sfaturi practice. Am trecut pas cu pas prin modalitățile corecte de periaj al dintilor, spălatul feței și al corpului, împreună cu sugestii de obiecte ce nu se pot împrumuta, ori mituri pe care să le eliminăm pe viitor prin educație. Am pregătit elevii și pentru independența care îi așteaptă peste câțiva ani, prin prezentări despre pregătirea îmbrăcămintei, încălțămintei, locului și mediului de lucru, dar și sfaturi despre cât de des să fie îngrijite produse precum textilele, obiectele de uz casnic, sanitare și casa în sine.


Iar acesta este, desigur, unul dintre primii pași către o fundație stabilă pentru viitori adulti responsabili.

Și pentru că urma 1 iunie, ziua copilului, elevii au primit cadou prima trusa personală de igienă fizică din partea CTE.

La CTE Trailers, ne stă în putere să vă învățăm.

You may also like…